"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες φοιτητές της 17ης Νοέμβρη 2012

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες φοιτητές της 17ης Νοέμβρη 2012

images (2)

Δύο χρόνια πριν, μέρος της πορείας της 17 Νοέμβρη κατέληξε στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ. μετά από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων, προκειμένου αφενός να υπερασπιστούν την κατάληψη του κτιρίου από τους εργολαβικούς, και, αφετέρου να προασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο καταργήθηκε βάσει του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Σε ανύποπτο χρόνο, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, ρίχνοντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης χωρίς αφορμή, ξυλοκοπώντας και εντέλει συλλαμβάνοντας 16 φοιτητές. Μετά τη βίαιη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΘ, όπου τους αποδόθηκαν οι συνηθισμένες ψευδείς κατηγορίες, δηλαδή αυτές της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας και αντίστασης κατά της αρχής και επικείμενης σωματικής βλάβης που αργότερα αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από αυτήν της οπλοκατοχής.

Ο νόμος πλαίσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011 εκτός όλων των άλλων, καταστρεπτικών για το πανεπιστήμιο, διατάξεων, απενεργοποιούσε τη νομική ισχύ του ασύλου διά της απαλοιφής του (αφού απλώς δεν έκανε καμία αναφορά σ’ αυτό), δίνοντας έτσι, στην εκάστοτε διοίκηση των πανεπιστημίων την δυνατότητα να απευθύνεται στην αστυνομία, όποτε κρίνει ότι παρίσταται ανάγκη, αλλά και στην ίδια την αστυνομία την ελευθερία να μπαινοβγαίνει στον πανεπιστημιακό χώρο, όποτε θέλει, προφασιζόμενη την κοινωνική ασφάλεια.

Σήμερα, που η κατάργηση του ασύλου έχει πλέον κατοχυρωθεί, όχι μόνο νομικά, αλλά και στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, ως απόρροια μιας κρατικής πολιτικής που βασίζεται στη βία και στην καταστολή, η απειλή της εισβολής της αστυνομίας από τον τρέχοντα Πρύτανη –αλλά και από τον προηγούμενο- φαντάζει στο μυαλό του μέσου πολίτη ως η μόνη λύση για την εξασφάλιση της τόσο επιθυμητής τάξης και ηρεμίας. Έχει πια καταστεί σε όλους μας σαφές ότι οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, από τις διαγραφές των «αιωνίων» φοιτητών και την εντατικοποίηση των σπουδών, ως την αποθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης, την κατάργηση του ασύλου και της επικύρωσής αυτής μέσω της ποινικοποίησης των ατόμων που αγωνίζονται, προσανατολίζονται στη δημιουργία φιλήσυχων, ευθυνόφοβων και υποταγμένων ανθρώπων, με περιορισμένο απόθεμα ονείρων.

Η δίκη των 16 φοιτητών κρούει το καμπανάκι σε όσους τρέφουν ακόμα αυταπάτες περί δημοκρατίας και ελεύθερης διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Καλούμε σε στήριξη των συναγωνιστών μας, στα δικαστήρια την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Οκτώβριος 20, 2014 by in Αλληλεγγύη,Ανακοινώσεις and tagged , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: