"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η Βιομηχανική Μεταλλευτική πριν από περίπου 3 χρόνια εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της από τη διοίκηση Φιλίππου που έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο αφήνοντας τους εργαζόμενους σ’ επίσχεση, εκατομμύρια ευρώ σε χρέη προς τους εργαζόμενους, την επιχείρηση και το δημόσιο. Οι εργαζόμενοι σε πείσμα των καιρών και της διοίκησης αποφάσισαν να πάρουν τη διαχείριση του εργοστασίου στα χέρια τους.

viome

Από το Μάιο του 2011 μέχρι της 12/02/2013 οι εργαζόμενοι δώσανε ένα σκληρό αγώνα μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους κι έκτοτε κατέλαβαν τα μέσα παραγωγής του εργοστασίου βασιζόμενοι στη λογική της αυτοδιαχείρισης, η οποία λειτουργεί μ’ εργατική συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι εργαζόμενοι με αμεσοδημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων για τη λειτουργία του εργοστασίου χωρίς ιεραρχικές δομές.

Για μας η αυτοδιαχείριση αποτελεί μια εικόνα από το μέλλον. Ως κοινωνικοί αναρχικοί υπερασπιζόμαστε την αυτοδιαχείριση, ώστε να καταστεί βασικό μέσο για την κοινωνική επανάσταση και μορφή οργάνωσης τόσο του κόσμου της εργασίας, όσο και της ίδιας της κοινωνίας.

Μετά από ενάμιση χρόνο κοινωνικών αγώνων και νομικών διεκδικήσεων, οι εργάτες της Βιο.Με. παλεύουν ασταμάτητα για αξιοπρέπεια κι επιβίωση κόντρα στο κράτος και τους υπηρέτες του. Ενώ η δικαστική εξουσία δικαίωσε τον αγώνα των εργατών, η παλιά διοίκηση, καταφεύγοντας σε νομικά τερτίπια, κατάφερε να πτωχεύσει τη Βιο.Με. μέσω της μεροληπτικής συνδίκου, Α. Σεμερτζίδου, της μητρικής εταιρίας Φίλκεραμ, χωρίς όμως να επιβληθούν οι συνέπειες της πτώχευσης. Επόμενος στόχος της συνδίκου είναι να σχηματιστεί προσωρινή διοίκηση από το περιβάλλον της Φιλίππου, με σκοπό την οριστική πτώχευση της Βιο.Με. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η οικογένεια Φιλίππου έχει εγκαταλείψει το εργοστάσιο, όπως προαναφέρθηκε, και παρά τις δύο ποινές φυλάκισης που εκκρεμούν σε βάρος της Φιλίππου, η σύνδικος επιμένει σ’ επιστροφή της ίδιας στο εργοστάσιο ως προσωρινή διοίκηση.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργάτες της Βιο.Με. και θα παλέψουμε μέχρι την οριστική δικαίωση αυτού του εργατικού αγώνα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ολοήμερο δράσης της ΒΙΟ.ΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο χώρο του εργοστασίου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Οκτώβριος 23, 2014 by in Αλληλεγγύη,Εργατικά,Καλέσματα and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: