"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό | Πορεία 6 Δεκέμβρη 12.00 Καμάρα

sq5fg5

Έξι χρόνια μετά την εκτέλεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους ένστολους δολοφόνους, το κράτος επιστρέφει για να χτυπήσει και τον παιδικό του φίλο Νίκο Ρωμανό. Αφού ο Νίκος “γλύτωσε” εκείνο το μοιραίο βράδυ και δεν φοβήθηκε το πρόσωπο του κτήνους, αφού επέλεξε να στρατευθεί ολόψυχα στον αγώνα μέσα από τις γραμμές του αναρχικού κινήματος, το κράτος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο του Κορκονέα και του Σαραλιώτη. Το έργο της εκδίκησης και της εξόντωσης. Τα δακρύβρεχτα σχόλια των θεσμικών φορέων την επομένη της εκτέλεσης του Αλέξανδρου σήμερα επανέρχονται ως διαταγές εξόντωσης. Τα προσχήματα έχουν καταρρεύσει, ένας αναρχικός ζητάει τα “νόμιμα” και το κράτος απαντάει: εκτελέσεις, εγκλεισμός, βασανιστήρια.

Οι έπαινοι και οι κολακείες για την ένταξη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, περνούσαν μέσα από την έμμεση “δήλωση μετάνοιας” του Νίκου, με το σχήμα της “επιβράβευσης” από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, όταν και αυτό το πανηγύρι απορρίφθηκε, οι ίδιοι κόλακες μετατράπηκαν και πάλι στους γνωστούς δήμιους. Οι άδειες και γενικά οι συνθήκες εγκλεισμού δεν είναι ένα πεδίο που αποκλειστικό λόγο έχει το κράτος, οι μπάτσοι και οι δικαστές. Αποτελεί άλλο ένα -το πιο δύσκολο ίσως- πεδίο αγώνα των πολιτικών κρατουμένων, γι’ αυτό ως κομμάτι του κοινωνικού αγώνα μας αφορά όλους. Ο αγώνας του Νίκου μπορεί να βάλει πρακτικό φράγμα στην υλοποίηση του νέου νομοσχεδίου είναι κίνηση ενάντια στις φυλακές τύπου Γ’ είναι μια πρώτη απόπειρα να σπάσει το σύρμα του Δομοκού και της κάθε φυλακής. Είναι σημαντικός γιατί τα σύρματα που κυκλώνουν σήμερα τους κρατούμενους είναι τα εργαλεία τρομοκράτησης του κοινωνικού συνόλου. Σε συνθήκες γενικευμένης εξαθλίωσης τα σύρματα των φυλακών επιδεικνύονται από την εξουσία ως ο μονόδρομος που θα πρέπει να βαδίσουν οι αντιστεκόμενοι. Αυτός ο εκβιασμός σπάει μόνο με ένα τρόπο, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου και η υγεία του κινδυνεύει άμεσα , αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Απλά υπενθυμίζουμε στους φασίστες της κυβέρνησης και όλους τους κρατικούς και θεσμικούς φορείς, ότι η αναγκαστική σίτιση που προφανώς θεωρούν ως την “καλύτερη λύση” αποτελεί βασανιστήριο και θα είναι η δεύτερη φορά που ο Νίκος δέχεται κρατικό βασανισμό μετά από αυτόν που προηγήθηκε κατά την σύλληψή του. Η φετινή 6η Δεκέμβρη ή θα μας βρει να γιορτάζουμε τη νίκη του Νίκου απέναντι στο κράτος ή θα μας βρει να ανάβουμε τη φλόγα του 2008.

ΠΟΡΕΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

«Μαύρο & Κόκκινο»
                                                                                 mauro-kokkino@hotmail.com
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Νοέμβριος 30, 2014 by in Αλληλεγγύη,Καλέσματα and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: