"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ποτέ & Πουθενά | Πορεία 30.10/01.11.2014

ghwaoeovem4f7417b0040a1

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χρονολογούνται στην μετά τους Ολυμπιακούς εποχή. Ωστόσο από την εποχή του Ξένιου Δία η αντιμεταναστευτική πολιτική γίνεται κεντρική επιλογή κράτους και κεφαλαίου. Η επιχείρηση σκούπα με αυτό το θρασύτατο όνομα λειτουργεί ως σύγχρονη Γκεστάπο που συλλαμβάνει και φυλακίζει τα σύγχρονα θύματα της. Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης αναδεικνύεται σε κομβική επιλογή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού πληθυσμού. Το πολιτικό σύστημα επιλέγει τους μετανάστες ως πρωταρχικό αποδιοπομπαίο τράγο, για ν’ ασκήσει την οικονομική και κοινωνική πολιτική του. Στο κλίμα του «διαίρει και βασίλευε», προάγοντας πάντα τον κοινωνικό καννιβαλισμό, τους βάζει στο στόχαστρο για να κατευθύνει τη λαϊκή οργή και παράλληλα να υποβαθμίσει την εργατική δύναμη καθώς αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης είναι οι μετανάστες.

Σε πλήρη τηλεοπτική κάλυψη για ένα φιλοθεάμων κοινό που διψάει για αίμα οι μετανάστες υφίστανται ένα πραγματικό πογκρόμ από την ΕΛ.ΑΣ και οδηγούνται σε 15 στρατόπεδα συγκέντρωσης διάσπαρτα στην επικράτεια.
Η άδικη μεταχείριση, οι απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και η ανάγκη για ελευθερία οδηγούν τους μετανάστες τον Αύγουστο του 2013 σε εξέγερση. Το αστικό κράτος απαντά με σκληρή καταστολή και η εκδικητική του μανία φαίνεται στις εξοντωτικές ποινές με τις οποίες απειλούνται οι συμμετέχοντες στην εξέγερση. Η φασιστική πορεία που επέλεξε το κράτος ως αντίδοτο στην κρίση θα μας βρει απέναντι και αλληλέγγυους στους εξεγερμένους μετανάστες. Η πάλη για ελευθερία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και το αυτονόητο δικαίωμα στην αντίσταση ενάντια στον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί.

Μοτοπορεία Πέμπτη 30 Οκτώβρη 18.00 Καμάρα
Πορεία Σάββατο 1 Νοέμβρη 12.00 Εργατικό Κέντρο

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο-Κόκκινο’’

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Φεβρουαρίου 26, 2015 by in Αλληλεγγύη,Καλέσματα,Μετανάστες and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: