"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Διεθνιστική Αντίσταση σε λιτότητα & καταστολή

Στις 24 Νοεμβρίου του 1898 άνοιξε τις πόρτες του, το διεθνές Αντι-αναρχικό Συνέδριο της Ρώμης. Τον ένα μήνα σχεδόν που διήρκησε, επικεφαλής αστυνομικών δυνάμεων, αξιωματούχοι, πρεσβευτές και άλλοι ταγοί των ευρωπαϊκών κρατών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και να χαράξουν την αντι-αναρχική πολιτική των κυβερνήσεών τους. 54 εκπρόσωποι από 21 χώρες της Ευρώπης, -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- αποφάσισαν την υιοθέτηση του βιομετρικού συστήματος του Alphonse Bertillon, ως βάση της εγκληματολογικής πολιτικής ενάντια στους αναρχικούς. Μια πρώιμη INTERPOL είχε συσταθεί και το πρώτο στάδιο για τη σημερινή χρήση του DNA από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς είχε καλυφθεί.


120 χρόνια, περίπου αργότερα, ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην λογική συνέχεια αυτών των μέτρων δίνεται στην Ελλάδα με την απεργία πείνας των κρατουμένων, που παλεύουν για την κατάργηση των μέσων που βασανίζουν και καταπιέζουν τους αγωνιστές και τρομοκρατούν την κοινωνία της αντίστασης. Από την αρχή σχεδόν της εδραίωσης των κρατικών μηχανισμών στην Ευρώπη και όχι μόνο, οι αστυνομικοί μηχανισμοί τους ήρθαν σε συνεννόηση για να καταπολεμήσουν τις κοινωνικές αντιστάσεις που και τότε, όπως και τώρα, λάμβαναν χώρα μέσα σε ένα περιβάλλον, το οποίο οι εξουσιαστές το χαρακτήριζαν «belle epoque» ενώ οι φτωχοί το βίωναν ως ένα καθημερινό μαρτύριο.

Στη Γερμανία, αυτές τις μέρες, στη Φρανκφούρτη, ένα σύνολο κοινωνικών αγωνιστών δείχνει ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Δεκάδες χρόνια συντονισμένης αντικοινωνικής και αντι-αναρχικής καταστολής των κρατών δεν έχουν καταφέρει να φιμώσουν τις αντιστάσεις των πληβειακών στρωμάτων. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται ότι ο πόλεμος που διενεργείται από την πλευρά μας δεν είναι μια σύγκρουση Βορείων-Νοτίων αλλά μια διαρκής μάχη που δίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με το σύνολο της εξουσίας κράτους και κεφαλαίου.

Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να εξελίσσεται στην Ισπανία άλλο ένα επεισόδιο της κρατικής καταστολής. Η υπόθεση «Πανδώρα» αποτέλεσε την επικυρωτική επίφαση του νόμου-φίμωτρο: Ένα πλέγμα νομικών κυρώσεων αντικοινωνικής προοπτικής που επιχειρεί να συντρίψει τις υποτελείς τάξεις, δίχως αυτές να καταφέρουν να αντιτάξουν σημαντική αντίσταση στα σχέδια που επιφυλάσσουν νέα λιτότητα και νέα οικονομική τρομοκρατία, με κύριο στόχο τους λαούς στον ευρωπαϊκό νότο.

Η Ιταλία τα τελευταία χρόνια έχει πρωτοπόρο ρόλο στο συντονισμό των «αντιτρομοκρατικών», «αντικοινωνικών» και άλλων πολιτικών των κρατών της Νότιας Ευρώπης. Πριν μερικά χρόνια μια νέα σταυροφορία ενάντια στους αναρχικούς είχε καλεστεί από την Ιταλική κυβέρνηση με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματική η κρατική καταστολή στην ίδια τη χώρα, την Ισπανία και την Ελλάδα. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά τα μέτρα και η αναβάθμιση του ποινικού οπλοστασίου των κρατών στοχεύει στην ποινικοποίηση αγώνων στους οποίους πρωταγωνιστεί η ίδια η κοινωνία. Σε αγώνες τοπικούς, που βάζουν στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος όπως π.χ. ενάντια στο ΤΑV (κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας) στη Β. Ιταλία ή στις Σκουριές στη Χαλκιδική. Η καταστολή σε τέτοιες διαδικασίες μπορεί να φτάσει μέχρι και στην δίωξη ολόκληρων χωριών ή κοινοτήτων.

Απέναντι, λοιπόν, στην κρατική καταστολή που επιβάλλει τις πολιτικές εξαναγκασμού στη λιτότητα, τη φτώχεια, την υποταγή, στον μονόδρομο του κεφαλαίου των κατά τόπους και υπερεθνικών ελίτ, να σηκώσουμε κεφάλι. Οι εργαζόμενοι και οι καταπιεσμένοι της Ευρώπης ενάντια στις κυβερνήσεις τους και την ένωση των καπιταλιστικών κρατών.

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Μικροφωνική 19/3 στο ιταλικό προξενείο(κ.καραμανλή 47) στις 12.003geifires-big-1

mauro-kokkino@hotmail.comm
maurokokkino1936.wordpress.comm

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Μαρτίου 19, 2015 by in Ανακοινώσεις,Διεθνή and tagged , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: