"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ανακοίνωση για τις προληπτικές προσαγωγές πριν την πορεία της Τρίτης 31 Μαρτίου 

…Το κράτος έχει συνέχεια…όπως και ο αγώνας εναντίον του…

Στην αναπόδραστη δομική κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, η οποία συντρίβει τα πληβειακά στρώματα των κοινωνιών, η πολιτική μορφή κράτος στις ολιγαρχίες της Δύσης ακολουθείται από το ολοκληρωτικό πρόθεμα της έκτακτης ανάγκης διαμορφώνοντας πολλαπλά πεδία επιβολής της κατάστασης εξαίρεσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο στόχος διαχείρισης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος από τις επιμέρους πολιτικές δυνάμεις οδηγεί στην συνέχιση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, δίχως να εισφέρει τίποτε άλλο παρά τη συνέχιση της βαρβαρότητας. Η δε εναλλαγή αυτών των πολιτικών δυνάμεων στην εξουσία, είτε ως δεξιά ή -εν προκειμένω- ως  αριστερά οριοθετεί έναν ρόλο κατεξοχήν επιτελεστικό.

Με άλλα λόγια, επειδή το κράτος, όπως και η διαφύλαξη της καπιταλιστικής αναπαραγωγικής μηχανής έχει συνέχεια, η αριστερά της ελπίδας σαν γερασμένη πόρνη θα καμώνεται την Οσία Παρθένα.

Όπως ακριβώς δεκάδες άλλες φορές οι σύντροφοι μας «φιλοξενήθηκαν» στο δεύτερο υπόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για αρκετές ώρες, με πανομοιότυπο τρόπο, 16 άτομα, μεταξύ αυτών 14 συμμετέχοντες στον Συντονισμό Αναρχικών Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για την Αλληλεγγύη στην Απεργία Πείνας των Πολιτικών Κρατουμένων, και πιο συγκεκριμένα 11 σύντροφοι της Συλλογικότητάς μας, προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Θ. το απόγευμα της Τρίτης 31 Μαρτίου, ελάχιστη ώρα πριν την πορεία Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας που καλούσε -μεταξύ άλλων και- ο Συντονισμός στον οποίο συμμετέχουμε. Ας σημειωθεί ότι οι σύντροφοι συντεταγμένα κινήθηκαν μετά από προσυγκέντρωση από τον «Ελευθεριακό Χώρο Sabot» ώστε να μεταφέρουν τα πανό και τις σημαίες στη διαδήλωση της Καμάρας. Εν τέλει αφέθηκαν με το πέρας της διαδήλωσης, γεγονός που καταδεικνύει ότι η χρήση του κατασταλτικού μέσου της προληπτικής προσαγωγής  μόνο στόχο έχει να αποψιλώνει τις διαδηλώσεις από τα πλέον οργανωμένα κομμάτια τους.

Τα «κόκκινα» ραδιόφωνα και τα «εναλλακτικά-προοδευτικά» μέσα που -όντας αντιπολιτευόμενα- βοούσαν για τις αντιδημοκρατικές μεθόδους της (άκρο)δεξιάς που «υπερασπίζονταν» τα δημοκρατικά δικαιώματα των κινημάτων και της νεολαίας ξεσχίζοντας τα ιμάτιά τους,  σήμερα κάνουν την πάπια Απλά αποδεικνύουν ότι έχουν ξοφλήσει γιατί δεν έχουν καμία αρχή να υπερασπιστούν, τίποτα για να «προστατεύσουν», παρά μόνο να επιτελέσουν την διαχείριση της εξουσίας υπερ του κράτους και του κεφαλαίου, συνεχίζοντας να βάζουν εμπόδια και να τρομοκρατούν όσους σηκώνουν κεφάλι, όσους δεν αφομοιώνονται στην «εθνική ενότητα» των αφεντικών, επειδή γνωρίζουν ότι στις καπιταλιστικές κοινωνίες ο πόλεμος που διεξαγόταν και συνεχίζει αμείωτα, ήταν, είναι και θα είναι ταξικός.

Σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συνέχισης του αγώνα, συμμετέχοντας στη διεθνή ημέρα δράσης υποστήριξης των απεργών πείνας, στηρίζουμε την συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του Α.Π.Θ. και καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε διαδήλωση σήμερα και επαγρύπνηση τις επόμενες μέρες, αφού η κατάσταση της υγείας των απεργών είναι κρίσιμη.

Το πανό του Συντονισμού για την πορεία στην Άνω πόλη | 27 Μαρτίου, Θεσσαλονίκη

Το πανό του Συντονισμού για την πορεία στην Άνω πόλη | 27 Μαρτίου, Θεσσαλονίκη

Advertisements

One comment on “Ανακοίνωση για τις προληπτικές προσαγωγές πριν την πορεία της Τρίτης 31 Μαρτίου 

  1. Παράθεμα: Μαύρο & Κόκκινο, Θεσ/νίκη : Ανακοίνωση για τις προληπτικές προσαγωγές πριν την πορεία της Τρίτης 31/03 | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Απρίλιος 1, 2015 by in Ανακοινώσεις,ΚΑταστολή and tagged , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: