"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Απο το Παρανέστι ως τα Διαβατά Στρατόπεδα & Φυλακές Ποτέ & Πουθενά

safe_imageΑπό τις 23 Μαρτίου πραγματοποιείται απεργία πείνας από μετανάστες του Στρατοπέδου Συγκέντρωσης στο Παρανέστι Δράμας. Οι απεργοί ζητούν την αποφυλάκιση τους και τη νομιμοποίησή τους. Αυτή η απεργία των κολασμένων αυτού του κόσμου, έρχεται ως νέο έναυσμα μα και συνέχεια του αγώνα που διεξάγεται από 2 Μαρτίου με την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων σε φυλακές της χώρας, οι οποίοι αιτούνται ουσιαστικά το ξήλωμα της αντιτρομοκρατικής – αντικοινωνικής νομοθεσίας που θωρακίζει το κράτος του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς επίσης και την αποφυλάκιση αδίκως προφυλακισμένων συγγενικών προσώπων κρατουμένων και ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο Σάββας Ξηρός. Προβλήματα που είναι άλλο ένα κοινό σημείο στους δυο παράλληλους αγώνες, αφού σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν και οι έγκλειστοι μετανάστες χωρίς να τους παρέχεται η αντίστοιχη περίθαλψη.

Παρατηρούμε ότι η ολοένα και διευρυνόμενη κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβληθεί σε διάφορα κομμάτια της κοινωνικής βάσης, βρίσκει τα φυσικά της όρια αφενός στην εξόντωση των κρατουμένων που αντιστρατεύονται συνολικά το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο κι αφετέρου, με κορυφαίο τρόπο, στην ποινικοποίηση της ύπαρξης των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι χωρίς να έχουν προβεί σε κανένα έγκλημα. Οι «αόρατοι» αυτού του κόσμου διεκδικούν την διάλυση αυτής της συνθήκης που δίχως καν να τους κατηγοριοποιεί με ποινικούς όρους (πλημμεληματικούς ή κακουργηματικούς) τους τσουβαλιάζει μέσα σε αισχρές συνθήκες φυλάκισης. Η αλλαγή της ορολογίας από τους εξουσιαστές (βλ. χώροι/κέντρα φιλοξενίας) γνωρίζουμε ότι αποσκοπεί στην εδραίωση μιας επίφασης «δημοκρατικότητας» η οποία όμως στερείται υπόστασης αφού δεν νοείται καμιά «φιλοξενία» με το ζόρι παρά μόνο εγκλεισμός που επιβάλλεται με την βια. Την βία που μονοπωλεί η εξουσία κράτους και κεφαλαίου, η οποία επιχειρώντας να υπερασπιστεί αυτό το προνόμιο, στοχεύει στη διάλυση του συνόλου των κοινωνικών αντιστάσεων.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους μετανάστες που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, είτε με απεργίες πείνας είτε με εξεγέρσεις. Επιζητούμε το άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων, την απελευθέρωση των μεταναστών και τη νομιμοποίησή τους, με την απόδοση χαρτιών σε όλους για την ελεύθερη μετακίνηση τους.

Συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης της συνέλευσης του No Lager Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Παρανέστι και παντού.

Καλούμε στην πορεία 3 Απριλίου 18.00 Καμάρα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

mauro-kokkino@hotmail.com

Advertisements

One comment on “Απο το Παρανέστι ως τα Διαβατά Στρατόπεδα & Φυλακές Ποτέ & Πουθενά

  1. Παράθεμα: «Μαύρο & Κόκκινο», Θεσ/νίκη : Παρασκευή 03/04, 18:00 – Πορεία «Από το Παρανέστι ως τα Διαβατά Στρατόπεδα & Φυλακές Ποτέ & Πουθενά» | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Απρίλιος 2, 2015 by in Αλληλεγγύη,Καλέσματα,Μετανάστες and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: