"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Νοsotros Pasaremos-Εμείς θα Περάσουμε! | Πορεία 17.04 18.00 Καμάρα

NOSOTROS PASAREMOS – “ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ”

133149-080313231107_7818

Από τις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας. Την απεργία συνεχίζουν 8 άτομα, μέλη του Δικτύου Αγωνιστώ Κρατουμένων, 4 από τα οποία στις 17/4 συμπληρώνουν 47 ημέρες απεργίας. Οι αγωνιστές κρατούμενοι με ανάχωμα το ίδιο το σώμα τους διεκδικούν:

Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α.
Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»).
Το νόμο πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ.
Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει την νοσηλεία που χρειάζεται.
Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την δυνατότητα εξέτασης των δειγμάτων από πραγματογνώμονα βιολόγο της επιλογής του κατηγορουμένου και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Σήμερα 16/4 κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές. Ένα νομοσχέδιο πολύ κατώτερο των αναγκών που προκύπτουν τόσο από την ίδια την κατάσταση που επικρατεί μέσα στις φυλακές όσο και από τα αιτήματα που θέτουν οι πολιτικοί κρατούμενοι που βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Πιο συγκεκριμένα οι φυλακές τύπου Γ’ καταργούνται μεν, το καθεστώς όμως της κράτησης σε συνθήκες υψίστης ασφαλείας παραμένει. Η αποφυλάκιση του πολυτραυματία Σ. Ξηρού με 98% αναπηρία -την συνεχιζόμενη κράτηση του οποίου που μέχρι και τα κοράκια των ευρωπαϊκών επιτροπών έχουν χαρακτηρίσει βασανιστήριο- περνάει από σαράντα κύματα αφού δεν γίνονται σαφείς οι όροι απόλυσης. Ενώ οι «κυβερνητικοί εταίροι» ΑΝ.ΕΛ. πιέζουνε να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος κρατούμενος από τη ρύθμιση. Όσο για τον κουκουλονόμο και την αναδιαμόρφωση των όρων χρήσης του DNA, έχουν κατατεθεί από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυο τροπολογίες για να ενταχθούν στο νομοσχέδιο, κάτι τέτοιο όμως ακόμη δεν έχει γίνει δεκτό από τον υπουργό Ν. Παρασκευόπουλο, ο οποίος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Για τα δε άρθρα 187 και 187 του Π.Κ. ούτε λόγος να γίνεται. Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμάει ούτε και να συζητήσει για την περίπτωση να ξηλωθεί η βασική νομοθεσία του κράτους-τρομοκράτη.

Παράλληλα, στην πάγια θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους αγωνιστές και τους θεσμούς της εξουσίας έρχονται να προστεθούν και νέα απτά παραδείγματα. Η άρση της τροπολογίας, η οποία θα μετέφερε την υπαγωγή του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. από το υπ. Εσωτερικών στο υπ. Δικαιοσύνης, (χωρίς να μας ενδιαφέρει αυτή καθ’ αυτή, αφού το αναρχικό κίνημα δεν μπορεί να ασχολείται σοβαρά με τις θεσμικές εναλλαγές των κυβερνητικών σχημάτων του τύπου «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς») δείχνει παρόλα αυτά ότι δεν είναι απαραίτητο οι διάφορες τροπολογίες να γίνουν απαραιτήτως δεκτές. Επίσης, η χρονοτριβή του υπουργείου για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν γίνεται στο κενό. Αντιθέτως, με το ρολόι να μετράει ανάποδα για την υγεία των απεργών πείνας, οι διαρκείς καθυστερήσεις στην ψήφισή του, δείχνουν να μην υπολογίζουν στα σοβαρά την κατάσταση.

Αντί αυτού, της ανάδειξης δηλαδή του ουσιαστικού προβλήματος που έγκειται στη συνέχιση της απεργίας εφόσον δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα των απεργών, παρακολουθούμε μια συντονισμένη επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, την κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό, της Αστυνομία, με προεξάρχοντα ασφαλώς τον δεξιό υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Πανούση που επιλέχθη ακριβώς ώστε να εξασφαλίσει η νέα κυβέρνηση την πίστη και την διαχείριση των φασιστικών ταγμάτων της ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία της νέας «εθνικής μας κυβερνήσεως», η οποία αποδεικνύει κυριολεκτικά στην πράξη πως γίνεται να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Το κερασάκι ασφαλώς στην τούρτα λάσπης και χειραγώγησης αποτελούν οι παπαριές του φασίστα Φορτσάκη και των πρυτανικών αρχών, οι οποίες επιστρατεύοντας επιχειρήματα της δεκαετίας του 1980 αναφέρονται στους αναρχικούς αγωνιστές ως «χρήστες ουσίων» κ.λπ. Το αναρχικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια σήκωσε ένα δυσθεώρητο βάρος στην πλάτη του, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την κρατική καταστολή, την οικονομική ανέχεια, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, το φασισμό και το ρατσισμό, με μαζικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, σήμερα τα ΜΜΕ και το καρτέλ ενημέρωσης της κυβέρνησης επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως συμμορία πρεζονιών που κάνουν καταλήψεις-τεκετζίδικα ώστε να το απαξιώσουν και να το συντρίψουν σερβίροντας ξαναζεσταμένες σούπες με ρητορεία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην κοινωνική του απομόνωση. Κι εδώ πρέπει για άλλη μια φορά να τονιστεί ο ιδιαίτερος ρόλος των Μ.Μ.Ε ως προπαγανδιστικού πυλώνα της εξουσίας, όπως επιβεβαιώνεται και στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας πείνας ο συρφετός των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε διεξάγει πόλεμο κατασυκοφάντησης μέσω της εγκληματοποίησης αγωνιστών και της προσπάθειας αποπολιτικοποίησης του ίδιου του αγώνα με σκοπό να αποκρύψουν την κοινωνική και πολιτική σημασία των αιτημάτων που θέτουν οι κρατούμενοι. Σε αυτή τη περίπτωση τα Μ.Μ.Ε με την ακατάσχετη αναπαραγωγή τρομολαγνείας επιχειρούν να υποδαυλίσουν τα συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας και να προλειάνουν έτσι το έδαφος για την καταστολή όσων θεωρεί αντιπάλους του καθεστώτος που υπηρετούν.
Γι’ αυτό το λόγο συμμετείχαμε στην συμβολική κατάληψη της ΕΣΗΕΜΘ στις 15/4 ως ελάχιστη απάντηση στα κοράκια των ΜΜΕ. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι ως μόνιμη επωδός χρησιμοποιείται με αφορμή την απεργία πείνας και κινήσεις αλληλεγγύης η «περίεργη ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε εγκληματίες, κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, ταραξίες. Αυτή δε η ακροδεξιά αφήγηση περί υποτιθέμενη «ανοχής» δεν υπολογίζει τις δεκάδες συλλήψεις συντρόφων έξω από την κατειλημμένη πρυτανεία, τις προληπτικές προσαγωγές σε πορείες στη Θεσσαλονίκη, την προσαγωγή σε αστυνομικό τμήμα συντρόφων που αμφισβήτησαν έμπρακτα την εφαρμογή των περιοριστικών όρων που τους επέβαλε η κατηγορία με τον κουκουλονόμο. Μια εκ των σημαντικότερων συντονισμένων κινήσεων πολιτικής ανυπακοής που στέκονται ουσιαστικά αλληλέγγυες στον αγώνα των απεργών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ξαναλέμε ότι Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αν δεν μοιραστούμε τους αγώνες θα μοιραστούμε τις συνέπειες της κρατικής επιβολής.

– Δικαίωση των αιτημάτων των Απεργών
– Αλληλεγγύη στους διωκόμενους του αγώνα
-Αθώωση για όλες τις κατηγορίες

Πορεία 17 Απριλίου 18.00 Καμάρα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

mauro-kokkino@hotmail.com
Maurokokkino1936.wordpress.com

Advertisements

One comment on “Νοsotros Pasaremos-Εμείς θα Περάσουμε! | Πορεία 17.04 18.00 Καμάρα

  1. Παράθεμα: «Μαύρο & Κόκκινο», Θεσ/νίκη : Νοsotros Pasaremos-Εμείς θα Περάσουμε! | Πορεία 17.04 18.00 Καμάρα | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Απρίλιος 16, 2015 by in Για τη Συλλογικότητα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: