"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Αλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια»

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

dim.dodotsios1

    30 Ιουνίου 2008 – δολοφονική επίθεση 15-20 φασιστών στο στέκι Αντίπνοια με τον τραυματισμό 2 συντρόφων   9 Ιουνίου 2015 – τα ξημερώματα τοποθετείται εμπρηστικός μηχανισμός στην είσοδο του στεκιού με αποτέλεσμα την πρόκληση ασήμαντων υλικών ζημιών, ενώ η φωτιά κινητοποίησε τους γείτονες που άμεσα την έσβησαν.  7 χρόνια από την πρώτη επίθεση στο χώρο και οι φασίστες επιλέγουν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους. Από ό,τι φαίνεται, ενοχλούνται με κάθε φωνή η οποία ορθώνει το ανάστημα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας απέναντι στην επέλαση της βαρβαρότητας της εξουσίας. Το στέκι Αντίπνοια χρόνια τώρα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο με συνέπεια έχει εμπλακεί σε μέτωπα αγώνα, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει με τη χρόνια παρουσία του να συγκροτήσει έναν πόλο συνειδητής αντίστασης στις περιοχές του αθηναϊκού κέντρου.

Ο χρόνος της επίθεσης δεν είναι τυχαίος. Έρχεται σε μία περίοδο που εκδικάζεται η υπόθεση της χρυσής αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία υπόθεση περιλαμβάνεται και η επίθεση στο στέκι το 2008. Οι πληγές που ανοίγει ο συνεχής αντιφασιστικός αγώνας στο σάπιο σώμα της φασιστικής αντίληψης και πρακτικής τροφοδοτούν την δικαιολογημένη έχθρα των φασιστών απέναντι στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Δικαιολογημένη, γιατί τρέφουμε συναισθήματα απέχθειας απέναντι σε ό,τι πρεσβεύει ο φασισμός: έναν κόσμο ανισότητας, σφαγών, μαζικών εκκαθαρίσεων των διαφορετικών (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, οι μη παραγωγικοί, οι αντιφρονούντες, όποιος γενικά παρεκκλίνει του “καθαρού”, όπως το ορίζουν οι διεστραμμένες λογικές τους) , ομοιογενοποίησης και στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας, έναν κόσμο βούτυρο στο ψωμί των κυρίαρχων, κράτους και κεφαλαίου.   Ως αναρχικοί/ές, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο, όπου κοινωνικοί αποκλεισμοί δεν έχουν θέση. Αντιλαμβανόμαστε ότι η δόμηση της κοινωνίας σε τάξεις και ο διαχωρισμός σε εξουσιαστές/πλούσιους και εξουσιαζομένους/φτωχούς με την άνιση κατανομή πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι de facto στοιχείο ανισότητας. Μία τέτοια κοινωνία είναι μία κοινωνία για λίγους, για εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας. Ο αγώνας για ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, πλάι στους εκμεταλλευόμενους. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην καθημερινή μάχη για μία κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και συντροφικότητας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

mauro-kokkino@hotmail.com
maurokokkino1936.wordpress.com

Advertisements

One comment on “Αλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια»

  1. Παράθεμα: Μαύρο & Κόκκινο, Θεσ/νίκη : Αλληλεγγύη στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιουνίου 12, 2015 by in Αλληλεγγύη,Ανακοινώσεις and tagged , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: