"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση | Άγαλμα Βενιζέλου, 27/6 στις 18:00

Το τελευταίο διάστημα σύσσωμο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης βρίσκεται εστιασμένο στην τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών ενώ τα μνημόνια ήδη αποτελούν καθημερινότητα για την ζωη των καταπιεσμένων. Η οποιαδήποτε κατάληξη των διαπραγματεύσεων αποτελεί όπως και να έχει μια συνέχιση της ήδη υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής, καθώς ο ταξικός πόλεμος θα οξύνεται και οι κοινωνικές αντιθέσεις θα μεγαλώνουν, όπως χαρακτηριστικά αποδεικνύει η καθημερινότητα με πρόσφατο παράδειγμα τις δολοφονίες 4 εργατών στα κάτεργα του Λάτση.
Η ανάδειξη του Συριζα στην κυβέρνηση με αντιμνημονιακό προφίλ και το ξεθώριασμα των κόκκινων γραμμών μπροστά σε ένα »έντιμο» συμβιβασμό οδήγησε στον αποπροσανατολισμό της εκλογικής βάσης. Μιας εκλογικής βάσης τόσο θολής και ασύνδετης σε σημείο που κοινός τόπος της αποτελεί η εγγύηση της πολιτικοοικονομικής ομαλότητας. Και πάνω σε αυτό το τελευταίο παίζεται το πολιτικό παιχνίδι. Οι συγκεντρώσεις των φιλοευρωπαϊστών στο Σύνταγμα ενορχηστρώνονται από τις παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις του αστισμού και αποτελούν έναν μοχλό πίεσης, ώστε να διασφαλίσουν την συνέχιση της έντασης και της επίθεσης του κεφαλαίου στους καταπιεσμένους. Μεσα στις τελευταίες αναδεικνύεται ένα νέο υποκέιμενο, το οποίο στο όνομα του » ανήκομεν εις την Δύσην » και του εξορθολογισμού της κρατικής μηχανής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διεκδικεί την συνέχιση της διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Με δύο λόγια το υποκείμενο των φιλοευρωπαϊκών πλατειών αποτελεί συνάρμοση με όρους μπλοκ μεσοαστικών στρωμάτων με την μεγαλοαστική τάξη, ούτως ώστε να διασφαλίσει οτι δεν θα απωλέσει τα δικαιώματα και τα προνόμια που κατέχει και τα οποία την προσδιορίζουν ως κυρίαρχη.
Στο βούρκο των πλατειών ανθίζουν πολλά λουλούδια. Έτσι παρατηρούμε την Χ.Α να προσπαθεί να επανεδραιώσει τον εαυτό της σαν πολιτικό φορέα- εγγυητή της σταθερότητας του τόπου, τασσόμενη με το φιλοευρωπαϊκό μπλοκ και αναβαθμίζοντας τον επιχειρησιακό της χαρακτήρα. Αναγνωρίζοντας το νεοναζιστικό μόρφωμα σαν ένα κομμάτι του παρακράτους και το μαχαίρι στα χέρια των αφεντικών, η επάνοδός του με όρους βίας (επιθέση στην μοτοπορεία για τις δολοφονίες στα ΕΛ.ΠΕ με την συνεργασία των μπάτσων στον Ασπρόπυργο, πυροβολισμοί στα Πατήσια, επίθεση στην Βαλαωρίτου) προς κομμάτια που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα θα βρει την απάντηση που της αρμόζει στον δρόμο από το κίνημα.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου Σάββατο 27/6 στις 18:00

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

mauro-kokkino@hotmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιουνίου 25, 2015 by in Για τη Συλλογικότητα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: