"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ενημέρωση από την Διαδήλωση της 22 Ιουλίου

Ενώ χθες στη Βουλή εν μέσω «εθνικής ομοψυχίας» ψηφίζονταν τα νέα μέτρα λεηλάτησης της ζωής των καταπιεμένων, σε πολλές πόλεις υπήρχαν καλέσματα για κινητοποιήσεις. Ενάντια λοιπόν στην ψήφιση της δεύτερης δέσμης μέτρων του 3ου μνημονίου καλούσαν συγκέντρωση στην Καμάρα αναρχικές συλλογικότητες και το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης. Στη συγκέντρωση υπήρχε μικροφωνική όπου διαβάζονταν προκηρύξεις για την πολιτική κατάσταση για μιάμιση περίπου ώρα. Έπειτα ξεκίνησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προηγούνταν το μπλοκ του Καραβανιού και έπονταν το κοινό μπλοκ των αναρχικών συλλογικοτήτων της πόλης. Με συμφωνία όλων των παραπάνω η διαδήλωση αφού πέρασε από το ΥΜΑΘ. κατευθύνθηκε προς το Τούρκικο προξενείο ώστε να διαδηλώσουμε την οργή μας αλλά και την συμπαράσταση μας στους Τούρκους και Κούρδους συντρόφους μετά τη φασιστική βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Σουρούτς με 31 νεκρούς συντρόφους.

Σε όλη τη διαδρομή φωνάζονταν ταξικά συνθήματα, υπεράσπισης των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, με αντικρατικό, αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, όπως επίσης και συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των Κουρδων σε Τουρκία και Συρία. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 250-300 άτομα ενώ υπήρχε καλή περιφρούρηση. Αν και για τη σημαντικότητα του θέματος η συμμετοχή κρίνεται μειωμένη, ωστόσο για την περίοδο μέσα στην οποία καλέστηκε είναι σημαντική αρχή για την περαιτέρω ανάπτυξη της αντίστασης.

Να σημειωθεί ότι από το Σάββατο γίναν δεκάδες παρεμβάσεις από μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων της πόλης σε λαϊκές, δημόσιες υπηρεσίες, δρόμους και λεωφορεία, ενώ επίσης έγινε κατάληψη στο κτήριο της ΕΣΗΕΜΘ. Τις προηγούμενες μέρες είχαν διοργανωθεί επίσης από αναρχικές συλλογικότητες κουζίνα αλληλεγγύης και χαριστικό παζάρι, όπως επίσης και μια εκδήλωση με Ισπανούς συντρόφους στην Ανω Πόλη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιουλίου 24, 2015 by in Ενημέρωση and tagged .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: