"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Για τα γεγονότα στις Σκουριές στις 23-8-2015

Ένα από τα κομβικότερα ιδεολογικά ζητήματα στον κοινωνικό αναρχισμό είναι η εναντίωση στην ανάθεση οποιασδήποτε μορφής. Το περιεχόμενο της ίδιας της ελευθερίας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την δυνατότητα να πραγματώνουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας χωρίς την ανάγκη πατρόνων, διαμεσολαβητών και ειδικών. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην παγκόσμια ιστορία που να αποδεικνύουν την αξία της συγκεκριμένης θέσης ωστόσο στα καθ ‘ημάς το πρόσφατο παράδειγμα των Σκουριών πείθει και τον πιο δύσπιστο.

Άλλαξαν οι δημοτικές αρχές, άλλαξε η κυβέρνηση (προηγουμένως υπήρξαν λαύροι κατά της λειτουργείας του μεταλλείου) όμως το μεταλλείο συνέχισε την λειτουργία του. Η για πρώτη φορά αριστερά στην κυβέρνηση αποφάσισε μόλις λίγο πριν την παραίτησή της εν μέσω σκληρού προεκλογικού αγώνα την προσωρινή παύση της λειτουργίας του. Σαν κίνηση συνιστά απόλυτη χυδαιότητα καθώς μία κυβέρνηση που ανέχθηκε την συνέχιση της εξόρυξης και τις επιθέσεις των πραιτωριανών της και των μπράβων του Μπόμπολα στους διαδηλωτές τον Απρίλη έρχεται τον Αύγουστου να τάξει παύση εργασιών μπας και τσιμπήσει καμία ψήφο από τον κόσμο του κινήματος.

Για εμάς δεν χωράνε αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις των αισχρών πολιτικάντηδων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μοναδικός δρόμος για την αντιμετώπιση της γιγάντιας καταστροφής στον Κάκκαβο ξεκινάει από το κίνημα και τελειώνει σε αυτό.
Την Κυριακή 23-8 υπήρξε προγραμματισμένη διαδήλωση από συντονιστικά καθώς και κατασκηνωτές πανευρωπαϊκού camping εναντίον της εξόρυξης, οι οποίοι διαδήλωσαν στο βουνό, ενώ αρκετοί από αυτούς συγκρούστηκαν με τα σκυλιά του κράτους και του Μπόμπολα που προστάτευαν το εργοτάξιο.
Μετά το τέλος των συγκρούσεων και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών οι μπάτσοι σταμάτησαν ένα ολόκληρο πούλμαν και συνέλαβαν όλους τους επιβάτες. Οι μαζικές συλλήψεις συνιστούν μία εκδικητική κίνηση φασιστικού χαρακτήρα εφόσον μοναδικό κριτήριο είναι η συμμετοχή σε διαδήλωση και προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος.
Σύντροφοι με μη ελληνική υπηκοότητα που συνελήφθησαν κινδυνεύουν με απέλαση. Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους συλληφθέντες και αγωνιστές που δεν κάνουν βήμα πίσω μέχρι να φύγει η εταιρεία από το βουνό.
ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Αύγουστος 25, 2015 by in Αλληλεγγύη,Ανακοινώσεις,Ενημέρωση and tagged , , .

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: