"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ανακοίνωση για την Ε. Στατήρη

Η Εύη Στατήρη συλλαμβάνεται στις αρχές του Μάρτη 2015 μέσα σε ένα πλαίσιο τρομοϋστερίας και τρομοκρατίας, το οποίο καλλιεργείται και ενορχηστρώνεται από κρατικές υπηρεσίες και αστικά ΜΜΕ. Μαζί της συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται η Αθηνά Τσάκαλου. Ο λόγος τόσο της στοχοποίησής τους όσο και της σύλληψής τους και της προφυλάκισης είναι η συγγενική σχέση (σύζυγος και μητέρα αντίστοιχα) με πολιτικούς κρατούμενους.
Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που έδωσαν οι πολιτικοί κρατούμενοι το Μάρτιο 2015, στοχεύοντας στην διάρρηξη του σφιχτού κατασταλτικού πλαισίου, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και των τρομονόμων 187, 187Α, η Αθηνά Τσάκαλου αποφυλακίζεται ύστερα από τροπολογία του υπουργού δικαιοσύνης. Αντιθέτως η Εύη Στατήρη παραμένει προφυλακισμένη και κατηγορούμενη για «υπόθαλψη» και ένταξη σε «τρομοκρατική οργάνωση» με βάση τον τρομονόμο 187Α. Μέσω αυτής της υπόθεσης η δικαστική εξουσία και το κράτος επιχειρούν να εμπεδώσουν την ποινικοποίηση των συγγενικών και φιλικών σχέσεων, καταστρατηγώντας την τροπολογία που το ίδιο το υπουργείο θέσπισε, μέσα από την μη εφαρμογή της, όπως άλλωστε έχει πράξει και σε σχέση με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.
Η Εύη Στατήρη υφίσταται έναν καμουφλαρισμένο νομικό εκβιασμό, ο οποίος στερεί την ελευθερία της. Η υπόθεσή της δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά το σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας γιατί μέσα από το πρόσωπό της η εξουσία προσπαθεί να επιβάλλει και να καθιερώσει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης αναφορικά με τις διώξεις των πολιτικών κρατουμένων, το οποίο εκπορεύεται από τις κατασταλτικές επιδιώξεις κράτους και κεφαλαίου στους σχεδιασμούς τους για την εγκαθίδρυση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Η απεργία πείνας που ξεκίνησε η Εύη Στατήρη στις 14/9 αποτελεί άλλο ένα βήμα στο δρόμο της αμφισβήτησης της κυριαρχίας, είναι η απόπειρα να ξηλωθεί ο μηχανισμός καταστολής του κράτους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ-ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό 《Μαύρο και Κόκκινο》

mauro-kokkino@hotmail.com
maurokokkino1936.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Σεπτεμβρίου 27, 2015 by in Για τη Συλλογικότητα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: