"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Κάτω η Εξουσία | Πορεία 17 Ν 18.00 Πολυτεχνείο

Κι αν το πραξικόπημα της 21ης απριλίου είναι γεγονός ιστορικό, το πραξικόπημα της συνεχούς και ανηλεής επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην Ελλάδα του 2015, παραμένει ακήρυχτο και άρα πιο επικίνδυνο από όσους ευαγγελίζονται ανατροπές και ελπίδες απ΄την ασφάλεια της υπουργικής τους καρέκλας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί συνηθισμένη αναφορά της αριστερής αφήγησης, οι αριστεροί συστημικοί διαχειριστές, ωστόσο, δεν μας λένε τίποτα, απασχολημένοι καθώς είναι να απομύζουν μία ήδη γονατισμένη κοινωνία φέροντας την ευθύνη για την ισοπέδωση άλλης μιας πύλης για την έφοδο στον ουρανό.

Στη μετά-μεταπολίτευση δύο είναι οι άξονες της προσπάθειας χειρισμού της κοινωνίας. Η απτή πραγματικότητα του οικονομικού ή φυσικού πολέμου, απ΄τη μια, με αιχμή του δόρατος όλο το εύρος των κατασταλτικών δυνάμεων να καταπνίγουν φωνές αγωνιζόμενων, να πνίγουν ακόμη και φωνές που μάχονται για ύπαρξη στον φράχτη του Έβρου στον πάτο του Αιγαίου. Η λανθάνουσα πραγματικότητα, απ΄την άλλη, της κυβερνητικής προσπάθειας της «εκπροσώπησης» των από τα κάτω που λειτουργεί καθηλωτικά απορροφώντας τους κραδασμούς που προκαλεί η αναδιάρθρωση δίνοντας πολλές λύσεις στα πάντα και τελικά καμία σε τίποτα, να έχει επιφέρει μια ησυχία εκκωφαντική στα κοινωνικά κινήματα σε σχέση με την επίθεση που μαίνεται.

Κι όμως, οι άνθρωποι που διαφεντεύονται, όσα σφιχτά και τεχνηέντως βαλμένα είναι τα δεσμά τους, ακριβώς τη στιγμή της συνειδητοποίησης ότι η πραγματικότητα δεν είναι μία και πως η μόνη σωστή ιστορική διαδρομή είναι αυτή που πλάθουμε εμείς, αποκαθηλώνουν τον αφέντη τους και βάζουν ένα τέλος. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. ορθώνουν το ανάστημα της αξιοπρέπειας απέναντι στο αδηφάγο κεφάλαιο που επιχειρεί να πλειστηριάσει όσα εκείνοι συλλογικά έχτισαν, οι κάτοικοι των Σκουριών βάζουν ένα τέλος στη λεηλασία της φύσης που πριμοδοτείται εις βάρος όλων για το συμφέρον λίγων, οι φοιτητές βάζουν ένα τέλος στο μένος της δικαστικής εξουσίας που απειλεί με έκδοση στη «γείτονα» Ιταλία 5 φοιτητές απ΄την Αγία Παρασκευή με μόνο τους ατόπημα να συμμετάσχουν σε διαδήλωση, με ποινή που θα φτάνει ως και τα 5 χρόνια, ενώ οι μαθητές βάζουν ένα τέλος στην ηχηρή σιγή απέναντι στην εντεινόμενη προσπάθεια του συστήματος να σπείρουν τους αυριανούς ναιναιδες. Κι όλοι εμείς, που μας χαρακτηρίζουν ή και όχι οι ταυτότητες αυτές, οφείλουμε να ενωθούμε απέναντι στο γενικευμένο καθεστώς εξαίρεσης μαζί με όσους και όσες ίσα και αλληλέγγυα στεκόμαστε, βάσει της μίας που μας σκεπάζει όλους, εκείνης του κολασμένου που ζει για να ζουν οι άλλοι.

Tώρα που η Δεξιά κι η Αριστερά μας παρέα πολεμούν δίχως έλεος τους φτωχούς αυτού του κόσμου,
Τώρα που τα κράτη αιματοκυλούν για πολλοστή φορά γωνιές της γης
Τώρα που θρέφονται ξανά τέρατα μέσα στη «στοργική αγκαλιά» της Κυριαρχίας
Τώρα που οι θεοί -όπως και οι δαίμονες- εξαπολύονται πάλι να σκορπίσουν πίσω το θάνατο, ενάντια πάντα στους αθώους
Τώρα που τα παιδιά των πολέμων πεθαίνουν στα σύνορα της ελπίδας
Τώρα που καμιά κυβέρνηση τάχα δεν φταίει για τα Αάουσβιτς που ολοένα πολλαπλασιάζονται
Τώρα που ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ
το σύνθημα μας πιο επίκαιρο από ποτέ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ
Να συγκροτήσουμε την οργανωμένη αναρχική αντίσταση

Πορεία 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 18.00 Πολυτεχνείο ΑΠΘ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Νοέμβριος 16, 2015 by in Για τη Συλλογικότητα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: