"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας στην Ειδομένη 1/12

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ…

Η αλυσίδα της κοινωνικής εκμετάλλευσης δεν σπάει όσο ο αφέντης δεν αποκαθηλώνεται.Αυτή η διαπίστωση δείχνει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα μιας και την στιγμή που στον ελλαδικό χώρο το κεφάλαιο βαθαίνει την επίθεση του στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα με τα ληστρικά μνημόνια, εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται στα πλοιάρια της απελπισίας, ψάχνουν το δρόμο της επιβίωσης. Θύματα και αθύρματα του πολέμου στην Μέση Ανατολή που στήνουν οι αφέντες εξυπηρετώντας τα γεωστρατηγικά τους σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της σφαίρας εξουσίας τους. Από την αρχή του 2015 χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων έχουν χάσει τη ζωή τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, προσπαθώντας να φτάσουν στην βορειοδυτική Ευρώπη, είτε για να προστατευτούν από τις πολεμικές συρράξεις που μαίνονται στις χώρες τους είτε σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Τους τελευταίους μήνες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. δείχνουν την υποτιθέμενη ευαισθητοποίηση τους πάνω σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια. Κι ενώ καλούνται έκτακτες συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την επίλυση του προσφυγικού – όπως συνηθίζουν να το ονομάζουν – ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, παιδιά αποχωρίζονται τους γονείς τους, οι αγνοούμενοι ολοένα πληθαίνουν, οι επιζώντες στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης , αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αλλά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές πολιτών, κράτους, παρακράτους.

Τα σύνορα κλείνουν, τείχη υψώνονται και οι μετανάστες αφήνονται έρμαια των Συνθηκών της ευρωπαϊκής ένωσης . Όσοι καταφέρουν να πάρουν τον δρόμο προς τον ευρωπαϊκό βορρά έχουν να αντιμετωπίσουν αστυνομίες, στρατούς, κάθε λογής φασίστες και ρατσιστές αλλά και τα ίδια τα κράτη και τα αφεντικά που θα τους εκμεταλλευτούν ως δεξαμενή ανεύρεσης φθηνού εργατικού δυναμικού . Η μοίρα πάλι όσων περισσεύουν είναι ο θάνατος στις νάρκες του Έβρου, ο πνιγμός στον πάτο του Αιγαίου και για τους επιζήσαντες ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης παρανομοποιώντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα η υποδοχή των πλεονάζοντων μεταναστών από τις κρατικές δομές φαίνεται να γίνεται όλο και πιο θερμή μιας και δρομολογείται με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. η εγκατάσταση νεων στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη(βλ. Σίνδο) αλλά και σε όλη την Ελλάδα.(βλ. Λαύριο στην Αττική)

Πέρα, όμως, από τα κράτη στην αδηφάγο μηχανή εκμετάλλευσης, που έχει στηθεί, συνεπικουρούν πάσης φύσεως μαφίες οι οποίες έχουν στήσει ένα πλέγμα διακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών και πατούν στα σώματα των κατατρεγμένων βρίσκοντας έδαφος να κερδοσκοπήσουν.Απ΄ την άλλη, τα Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ανέκαθεν ως φερέφωνο της εξουσίας σπέρνουν το δηλητήριο της ανθρωποφαγίας προς τους κατατρεγμένους, χρησιμοποιώντας όρους που θυμίζουν πολεμικό κλίμα αναφερόμενα στις συνθήκες που επικρατούν στις περιοχές υποδοχής των μεταναστών. Γίνεται λόγος για αθρόα εισροή τζιχαντιστών, που απειλούν την εθνική ταυτότητα της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης, δίνοντας με αυτόν τον διαστρεβλωτικό τρόπο πεδίο ανάπτυξης των φασιστικών ιδεολογιών και πρακτικών. Και τέλος όταν τα Μ.Μ.Ε, βρουν το επόμενο θέμα τους, τότε τα φώτα κλείνουν και η κοινωνική αρωγή σταματάει.

Όλο αυτό το ζοφερό τοπίο έρχεται να συμπληρωθεί από το οριστικό κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση μετακίνησης μεταναστών-προσφύγων εκτός από συγκεκριμένες εθνικότητες. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ειδομένη χωρίς να μπορούν να τους παρασχεθούν ούτε τα βασικά (τροφή, στέγη, υγιεινή). Σε αυτήν την διαμορφωμένη κατάσταση ο αγώνας των μεταναστών για αξιοπρέπεια αποτελεί αναπόδραστη συνθήκη που εκδηλώνεται στις καθημερινές συγκρούσεις με την αστυνομία ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι της ξενιτιάς τους αλλά και στην πρόσφατη απεργία πείνας.

…ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Από την μεριά μας η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε χρονικά περιθώρια. Είναι διαρκής, έμπρακτη και δεν εγκλωβίζεται σε κανενός είδους διαχωρισμούς (πρόσφυγες – μετανάστες). Καμία λύση δεν μπορεί να είναι προσωρινή μιας και το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τώρα αλλά δημιουργείται εδώ και χρόνια από τις χώρες που διαχειρίζονται τον παγκόσμιο πλούτο. Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων ξένων ή ντόπιων αποτελεί το όπλο μας ενάντια στους εκμεταλλευτές. Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 1/12, ΚΑΜΑΡΑ 18.00

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΟΡΑ, ΦΡΑΧΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Νοέμβριος 30, 2015 by in Αλληλεγγύη,Μετανάστες.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: