"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΤΑ ΠΛΗΒΕΙΑΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΙΑ | ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8/12

Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να υπερτονίζουμε το αυτονόητο. Όλες οι πολιτικές επιλογές διαχείρισης στα πλαίσια που γνωρίζουμε έχουν καταρρεύσει, γιατί ολόκληρο το σύστημα έχει χρεοκοπήσει. Δεν έχει τίποτα να υποσχεθεί, καμιά καλύτερη μέρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα για τους φτωχούς. Τα κόμματα απλά εναλλάσσονται προωθώντας ακόμη χειρότερα μέτρα, ενώ οι θυσίες που κάνουν οι εργαζόμενοι, φυσικά ποτέ δεν είναι αρκετές.

Χαρακτηριστικά, ενώ προκηρύσσεται γενική απεργία για τις 8 Δεκέμβρη, η κυβέρνηση που αποτελεί πλέον τον καλύτερο σύμμαχο των γερακιών της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών καταλήστευσης και καταπίεσης του λαού, επιδίδεται σε νέα σχέδια, που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης των εργαζομένων και των ανέργων. Σε πλήρη αρμονία και συντονισμό με τις κρατικές πολιτικές στην Ελλάδα ο Σόϊμπλε, σηκώνει και πάλι το σκιάχτρο της «εξόδου από το ευρώ» για να πετύχει ακόμη πιο αποτελεσματικές «μεταρρυθμίσεις» που στοχεύουν στην εξόντωση των φτωχών και καταπιεσμένων.

Η Αριστερά που δήθεν θα εξέφραζε την ελπίδα είναι παντοτινά νεκρή. Σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά ένας σχηματισμός με προοδευτικά και αριστερά χαρακτηριστικά που να έχει βάλει ακόμη και το παραμικρό ανάχωμα στην επέλαση των κυρίαρχων. Αντιθέτως, η κεντροαριστερά και η νέα Αριστερά έχουν προσχωρήσει πλήρως ιδεολογικά και πρακτικά στο άρμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που επιβάλλει χειρότερες συνθήκες με τη βία, με τον εκβιασμό της ανεργίας, με τη διασφάλιση των τραπεζών σε ρόλο πανοπτικού οικονομικού ελέγχου, με την προστασία των συμφερόντων της αγοράς, έναντι οποιουδήποτε κεκτημένου των δυνάμεων της εργασίας.

Η στροφή της Ευρώπης προς την Άκρα Δεξιά είναι το επόμενο στάδιο έκφρασης του ολοκληρωτισμού. Αναγεννημένη από την κυριαρχία της καπιταλιστικής ιδεολογίας, δηλαδή της απόλυτης εξατομίκευσης, του δίχως όρια ανταγωνισμού που καταλήγει στην έκφραση δεκάδων μορφών κοινωνικού κανιβαλισμού, η άκρα δεξιά έρχεται να συγκεντρώσει πολιτικά όλα τα στοιχεία της επέκτασης του πεδίου της ανισότητας: ρατσισμός, αντιμεταναστευτικές πολιτικές, νέοι εγκλεισμοί, στρατοπέδευση των κοινωνιών, μισαλλοδοξία, εθνικισμός. Ξεχνάν δυστυχώς όσοι προσπαθούν να εκφράσουν τις παραπάνω «αξίες» ότι όλοι οι εθνικισμοί, καταλήγουν πάντα σε ένα βορβορώδες τέλος, που σηματοδοτείται από τον γενικευμένο πόλεμο μεταξύ των φτωχών, τον θάνατο, τη απόλυτη διάλυση και τον πόνο.

Γι’ αυτό ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στο δυσοίωνο μέλλον της ολοκληρωτικής αποσάθρωσης των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, της συντριπτικής ήττας της συλλογικής συνείδησης είναι να αγωνιστούμε μέσα από συλλογικότητες εξωκομματικές και αντιεραρχικές, αντιρατσιστικές και αμεσοδημοκρατικές, οι οποίες θα συγκροτηθούν σε κάθε κοινωνικό χώρο, από τους μικρούς χώρους εργασίας μέχρι τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές των μητροπόλεων, με στόχο την ομοσπονδιοποίησή τους κάτω από το κοινό πρόταγμα του ελευθεριακού κομμουνισμού, τη βασική προϋπόθεση δηλαδή της διεκδίκησης μιας άλλης κοινωνίας, την οικονομική ισότητα και την πολιτική ελευθερία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8/12 10:00 ΚΑΜΑΡΑ

συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»
Μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ο.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιανουαρίου 10, 2017 by in Για τη Συλλογικότητα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: