"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πάντα και παντού είναι επίκαιρος και δίκαιος. Αντιφασιστική πορεία στην Κατερίνη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να πουλήσει το βιβλίο του για τα εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει η εγκληματική οργάνωση του κόμματός του την Κυριακή, 12 Μάρτη στην Κατερίνη. Μάλιστα ο χώρος της ‘εκδήλωσης΄ δεν είναι άλλος από το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, Εκάβη, που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο, κάτι που δεν εκπλήσσει ντόπιους αλλά κι εμάς ως κομμάτι του αντιφασιτικού κινήματος. Η παραχώρηση δηλαδή χώρου και χρόνου στο ξεδίπλωμα του φασιστικού φιδιού, με το πρόσχημα της δημοκρατικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Εμείς ωστόσο, στο συνεχή μας αγώνα για την ελευθερία, δεν θέλουμε να παραδώσουμε αυτόν τον όρο σε εκείνους που πατούν σε πτώματα ντόπιων και μεταναστών, που εξαιρούν και θέτουν διαχωρισμούς, σπέρνουν το μίσος προς το διαφορετικό, τους αγωνιζόμενους, τους πληβείους, προς τον άνθρωπο. Αποτελούν έτσι το μακρύ χέρι του κράτους, πραγματώνοντας σε απώτατη μορφή έναν ανηλεή κοινωνικό κανιβαλισμό, στηρίζοντας τις κρατικές και διακρατικές επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοινή παρουσία των φασιστών δίπλα σε κυβερνητικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, καθιστώντας σαφές πως κράτος και παρακράτος είναι χέρι χέρι, με το πρώτο να χαράζει την πολιτική που καταδυναστεύει τους από τα κάτω και το δεύτερο να επιτίθεται στους αδύναμους και στα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται.

Η Χ.Α μέσω των επισκέψεων ανά την Ελλάδα ηγετικών της στελεχών στα κατά τόπους γραφεία προσπαθεί να ανασυστήσει την βάση της, αξιοποιώντας την εκδίκαση της υπόθεσής της ως εγκληματική οργάνωση, επιχειρώντας να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ήρωα αλλά και θύμα του «πολιτικού κατεστημένου». Γι’ αυτό λοιπόν εμείς επιλέγουμε να βρεθούμε απέναντι τους είτε στους δρόμους είτε στις δικαστικές αίθουσες του εφετείου στην Αθήνα όπως για την υπόθεση της επίθεσης στο αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι «αντίπνοια», επιλέγουμε να πολεμήσουμε τον φασισμό όποια μορφή και να πάρει , σε όποιο μέρος και να βρεθεί, από την Καβάλα στην Ξάνθη, από την Βέροια στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Σόφια.

Φυσικά, οι σύντροφοι από την Κατερίνη, αντανακλαστικά και δίκαια απαντούν σ’αυτή την ‘εκδήλωση’ όπως της αρμόζει. Με όρους κινήματος, δημόσια, εκεί όπου οφείλουμε όλοι να πατάξουμε τον φασισμό και καλούν σε αντιφασιστική πορεία στην πόλη την Κυριακή, προτάσσοντας ότι σε καμία καθαρότητα δεν αποβλέπουμε αλλά αναζητούμε την πρόσμιξη των ανθρώπων γιατί μόνο αυτή μας κάνει δυνατούς απέναντι στο τέρας του φασισμού, στον πόλεμο ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, ως την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, ως την Κοινωνική Επανάσταση. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για τη ίδια την ζωή.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

προσυγκέντρωση άγαλμα Βενιζέλου κυριακή 12/3 στις 14.00 για αναχώρηση με λεωφορείο 
τηλ. κράτησης θέσεων 6975926577

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -ΟΣ-

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Μαρτίου 11, 2017 by in Αντιφασισμός.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: