"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Ανακοίνωση κάλεσμα της συλλογικότητας για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο (μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης) για την Κυριακάτικη Απεργία στο Εμπόριο στις 7 Μάη.

Η επικύρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές τον χρόνο, – ενώ ήδη γίνεται λόγος για άνοιγμα και τις 52- καταδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, τι επιφυλάσσει το 4ο μνημόνιο για τα πληβειακά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από θέση οδηγού εξυπηρετεί τα πιο αποχαλινωμένα σχέδια εκμετάλλευσης του μεγάλου κεφαλαίου, οι «κόκκινες γραμμές» αποτελούν πια κωμικές αφηγήσεις με τραγικά ωστόσο αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας. Συνταξιούχοι και άνεργοι μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο, καθώς μειώνονται οι συντάξεις κύριες και επικουρικές, ενώ το όριο του αφορολόγητο αποτελεί εμβληματικό δείκτη της προϊούσας εξαθλίωσης.

Η ευκολία με την οποία όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την κατάκτηση της Κυριακάτικης αργίας -όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- αλλά αντιθέτως δικαιολογούν την κατάργησή της, εν ονόματι του «εκσυγχρονισμού» δείχνει απλά το που είναι ικανό να φτάσει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στην κοινή προσπάθεια τους να επιβάλουν τον μονόδρομο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στους πληβείους. Ο νέος μεσαίωνας βαπτίζεται για άλλη μια φορά «ανάπτυξη» και εκσυγχρονισμός στη «νέα γλώσσα» του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ρευστότητας σε πολλαπλά επίπεδα και αυτή θα πρέπει να εκκινήσει με πυξίδα την μαζικοποίηση και την ενδυνάμωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ώστε να ανατραπούν τα οικονομικά όσο και κατασταλτικά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Είναι ώρα να δοθούν ξανά μάχες μία-μία, σε ένα ενιαίο, όμως σχέδιο κοινωνικής αυτοοργάνωσης, οι οποίες -πρέπει να γίνει κατανοητό- ότι αφορούν διευρυμένα τμήματα των απο τα κάτω. Νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι πρέπει να δώσουν ανυποχώρητες και ακηδεμόνευτες μάχες για να ακυρώσουν στην πράξη όψεις παλιών και νέων νομοθετημάτων που υποθηκεύουν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον.

Το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως η μόνη δύναμη που μπορεί, θέλει και επίσης γνωρίζει να συγκροτεί αντιστάσεις και κινήματα χωρίς κηδεμόνες και διαμεσολαβητές, η μόνη δουλειά των οποίων είναι να τα πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία, θα πρέπει να δώσει δυναμικά αυτές τις μάχες από την πρώτη γραμμή, με συνέπεια και στοχοθεσία που να γεννά εμπιστοσύνη στους εκμεταλλευόμενους, ώστε να καλλιεργηθεί ακόμη περισσότερο η αντίληψη της κοινωνικής αυτοοργάνωσης, της αντιεραρχικής πολιτικής συγκρότησης να μεγαλώσει η αποστροφή στις θεσμικές και κοινοβουλευτικές προτάσεις. Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη ώστε να κερδηθεί έδαφος σημαντικό, αφού όσο η κρίση θα προχωράει και θα διαμορφώνει νέα αδιέξοδα για τους καταπιεσμένους, το ερώτημα κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, εκφασισμός και πόλεμος ή κοινωνική επανάσταση θα τίθεται όλο και πιο επιτακτικά.

Πρώτη στάση πάλης, η Κυριακάτικη Απεργία στο Εμπόριο στις 7 Μάη, 10.00 π.μ. Τσιμισκή & Αγ. Σοφίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Μαΐου 5, 2017 by in Εργατικά,Καλέσματα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: