"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ «ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ»

Στις 31 Μάη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της κατάληψης του Ορφανοτροφείου, το οποίο εκκενώθηκε στις 27 Ιουλίου το περασμένο καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη μαζί με άλλες 2 καταλήψεις στέγης μεταναστών και προσφύγων, την Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και στην κατάληψη στο “Μανδαλίδειο” στη λεωφόρο Νίκης.
Το κύμα καταστολής των καταλήψεων στέγης μεταναστών και προσφύγων ήρθε λίγες μέρες μετά το No Border – μέσα σε ένα κλίμα στοχοποίησης που καλλιεργήθηκε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ – κατά τη διάρκεια του οποίου η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση διοργάνωσε την Αναρχική Συνάντηση Αγώνα στο κατειλημμένο κτίριο της Φιλοσοφικής, επιχειρώντας να αναδείξει τη σύνδεση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος με τον πόλεμο και την οικοδόμηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Μέσα από τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης αναδεικνύονται και οι ευρύτερες στοχεύσεις της κρατικής καταστολής: η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, η απομόνωση και ο κοινωνικός αποκλεισμός των προσφύγων και των μεταναστών και το χτύπημα των κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών για ζωή και αξιοπρέπεια. Το κράτος, μέσα από τις εκκενώσεις των στεγαστικών καταλήψεων σε συνδυασμό με το συνεχές άνοιγμα νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης έξω από τον αστικό ιστό, προωθεί την επιβολή καθεστώτος εξαίρεσης και αυστηρού έλεγχου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η εκδικητική κίνηση των κρατικών μηχανισμών εκεί όπου εκδηλώνονται αντιστάσεις και αναπτύσσονται δεσμοί αλληλεγγύης, προς παραδειγματισμό όλων όσων συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τόσο του Ελληνικού, όπου οι μετανάστριες κρατούμενες μεταφέρθηκαν τελικά στην Πέτρου Ράλλη ύστερα από κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν, όσο και το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη όπου οι ανθρωποφύλακες μετά το πέρας της συγκέντρωσης αλληλεγγύης βιαιοπράγησαν σε βάρος των μεταναστών.
Η καταστολή της κατάληψης του Ορφανοτροφείου και οι εξαντλητικές ποινές που επιβλήθηκαν στις συλληφθείσες -δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στην κάθε μία- στόχευε ακριβώς στην κοινότητα αγώνα που αναπτύχθηκε στο χώρο μεταξύ ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους κυρίαρχους, αδιαμεσολάβητα και έξω από τα πλαίσια οποιασδήποτε ΜΚΟ, κράτους, θρησκευτικής ή θεσμικής αρχής υψώνοντας αναχώματα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία, τώρα που η «αντιμνημονιακή» ρητορική έχει εξαντληθεί, απευθύνεται στους υποστηρικτές της «νομιμότητας» και της κοινωνικής ειρήνευσης, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει ως εσωτερικό εχθρό, τον αναρχικό, τον καταληψία, τον μετανάστη. Έτσι οι εκκενώσεις αποτελούν μέρος της συνολικής επίθεσης στις καταλήψεις, στις δομές του κινήματος, στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες των από τα κάτω που αμφισβητούν τους κυρίαρχους, δημιουργώντας ρήγματα στο οικοδόμημα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, κράτους και κεφαλαίου. Τους τελευταίους μήνες, οι συντονισμένες εισβολές και εκκενώσεις στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βίλα Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης προσφύγων μεταναστών επί της οδού Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν συνέχεια της ίδιας κατασταλτικής επιχείρησης. Ενώ, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, πως θα “τελειώσει” με τις καταλήψεις, ακολούθησε η εκκένωση άλλης μιας κατάληψης προσφύγων και μεταναστών, της Αλμπατρος, στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, συκοφαντικά δημοσιεύματα στον τύπο φωτογραφίζουν και χαρτογραφούν καταλήψεις, μιλώντας για εισαγγελικές εντολές εκκένωσης, εγκληματοποιώντας τον πολιτικό-αναρχικό τους χαρακτήρα αλλά και τη διάσταση της έμπρακτης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Η στοχοποίηση και το χτύπημα των πολιτικών καταλήψεων και των καταλήψεων στέγης προσφύγων αποτελεί μέρος της συνολικότερης επίθεσης του κράτους. Η επιβολή συνθηκών εξαθλίωσης με τη βίαιη φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών του πληθυσμού, η απογείωση του κοινωνικού κανιβαλισμού, η συκοφάντηση και η αποπολιτικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που επιχειρούνται μέσα από την κρατική προπαγάνδα, η συστηματική καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου με στόχο την εμπορευματοποίηση, την υποταγή και τον ολοκληρωτικό κοινωνικό έλεγχο στις πόλεις και η παράδοση ολόκληρων χωριών και περιοχών στη λαίλαπα της ανάπτυξης, είναι όψεις της κρατικής-καπιταλιστικής επίθεσης. Κι εκεί που η κρατική απειλή δεν αρκεί για να φιμώσει και να καταστείλει τις κινηματικές αντιστάσεις, τη σκυτάλη παίρνουν οι παρακρατικές ναζιστικές συμμορίες με επιθέσεις σε μετανάστες και χώρους αγώνα, ενώ ο αστυνομικός στρατός κατοχής, δίνει τη θέση του στις κάθε λογής παρακρατικές μαφίες –μπράβους, ναρκεμπόρους, τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών – που επιβάλουν βίαια την παρουσία τους και στρέφονται ενάντια στο κίνημα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα να λυμαίνονται τις γειτονιές μετατρέποντάς τες σε τσιφλίκι τους. Για να εμφανιστεί στη συνέχεια το κράτος, ως ρυθμιστής της κοινωνικής ομαλότητας με την πάγια ρητορεία περί «πάταξης της εγκληματικότητας», να συκοφαντήσει τους αγωνιζόμενους και να δείξει το ωμό κατασταλτικό του πρόσωπο.
Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί, επιχειρούμε να συνδέσουμε και να συνολικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική καταστολή. Να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση που θα δημιουργήσουν ρήγματα στο κράτος και το κεφάλαιο. Να δώσουμε μάχες και αγώνες από τα κάτω, αδιαμεσολάβητους, υπερασπιζόμενοι τις καταλήψεις, τις δομές του κινήματος, τους συντρόφους μας και όσους αγωνίζονται. Όσο η κρατική καταστολή, ο εκφασισμός, ο πόλεμος και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επελαύνουν πάνω στις ζωές μας, τόσο η κοινωνική επανάσταση είναι μονόδρομος στον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.
Για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 31 ΜΑΗ, 9 Π.Μ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
orfanUntitled

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Μαΐου 26, 2017 by in Αλληλεγγύη,ΚΑταστολή.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: