"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Αλληλεγγύη στην κατάληψη του ΕΚΧ Σχολείο και σε όλες τις καταλήψεις και τις κοινότητες αγώνα.

Όπως έχουμε καταγράψει σε προηγούμενη τοποθέτησή μας [https://athens.indymedia.org/post/1571448/] η κρατική επίθεση προς τις δομές του αγώνα, τις καταλήψεις, τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν είναι ένα ξεκομμένο, μερικό και υπό ειδικές προϋποθέσεις εργαλείο που χρησιμοποιείται απέναντι σε «κάποιους». Είναι η συνολική έκφραση της κρατικής ωμότητας την οποία σήμερα λειτουργούν οι πολιτικοί διαχειριστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία δεδομένης της εναντίωσής της στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των από τα κάτω – όπως και όλες οι κυβερνήσεις – έχει ορίσει ως προτεραιότητά της την καταστολή εν τη γενέσει τους όλων των ακηδεμόνευτων κοινωνικών αντιστάσεων, η ανάπτυξη των οποίων θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ανατροπής στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου που φυσικά και η τωρινή κυβέρνηση εξυπηρετεί από θέση οδηγού.

Η «μεταβίβαση» της πολιτικής ευθύνης από τον σκληρό πυρήνα του κράτους, της αστυνομίας και της κυβέρνησης σε περιφερειακούς φορείς (βλ. δήμοι και δημόσιοι οργανισμοί) ή ακόμη σε ιδιώτες (όπως πρόσφατα στην περίπτωση της κατάληψης Barricada στη Λάρισα) για την εκκένωση χώρων αγώνα δεν είναι μια νέα «ριζοσπαστική» ιδέα που εφηύρε η τωρινή κυβέρνηση είναι παλιά μου τέχνη κόσκινο των «ορθολογιστών» της κρατικής καταστολής. Αυτά τα πολυκαιρισμένα τεχνάσματα δεν μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν από τον πραγματικό στόχο που είναι η στοχοποίηση και η σύγκρουση με τους βασικούς θεσμούς άσκησης της εξουσίας και τους πολιτικούς ιθύνοντες.

Η αλληλεγγύη, η οποία παραμένει το βασικό μας όπλο σε αυτόν, όπως και σε όλους τους αγώνες μπορεί να κατανοηθεί σε βάθος και να γίνει μια διαρκής συνθήκη αποτελεσματικής αλληλεπίδρασης αλλά κι ένας αποτελεσματικός τρόπος αυτοάμυνας, εάν μπορέσουμε να πείσουμε όλους τους συντρόφους ότι ακριβώς η επίθεση του κράτους αφορά το σύνολο των αντιστάσεων και έτσι πρέπει να απαντηθεί. Η διαρκής παρουσία μέσα στους αγώνες, η πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του αναρχικού ρεύματος, η όξυνση των ταξικών αγώνων, η δημιουργία νέων κοινωνικών αναχωμάτων, η υπεράσπιση των χώρων του αγώνα είναι μόνο μερικά από τα πεδία η ανάπτυξη των οποίων θα μας φέρει σε καλύτερες θέσεις στη μάχη ενάντια στην κρατική επιβολή και την ταξική κυριαρχία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους και συντρόφους που δραστηριοποιούνται και συσπειρώνονται γύρω από τις καταλήψεις, τους μαθητές και τους φοιτητές που συμμετέχουν στις διαδικασίες του αγώνα και τους νέους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συμμετέχουν στη διαδήλωση αλληλεγγύης για τον ΕΚΧ Σχολείο. Η Mundo Nuevo σε συνέχεια της πολιτικής της δράσης για την υπεράσπιση των καταλήψεων και των δομών του αγώνα θα βρίσκεται εκεί.

ΠΕΜΠΤΗ 1/6 18.00 στο χώρο του Σχολείου (Βασ. Γεωργίου & Μπιζανίου)

κατάληψη Mundo Nuevo (Φιλίππου & Σιατίστης)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Μαΐου 30, 2017 by in Αλληλεγγύη,ΚΑταστολή,Καλέσματα.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: