"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

Πρώτος απολογισμός του κύκλου δράσεων για την πολιτική υπεράσπιση της κατάληψης Mundo Nuevo

 

Σε απάντηση των νεότερων κατασταλτικών μεθοδεύσεων απέναντι στην κατάληψη Mundo Nuevo, οι οποίες εξελίχθηκαν με την επίδοση 16 κλήσεων σε διάφορα άτομα για να παραστούν σε προανάκριση από την Ασφάλεια Πολιτεύματος, η κατάληψη Mundo Nuevo προέβη σε μια σειρά δράσεων και ενεργειών, ώστε να διασφαλίσει την πολιτικής της προάσπιση απέναντι σε οποιαδήποτε κατασταλτική μεθόδευση. Συγκεκριμένα από τις 20 Νοέμβρη που ξεκίνησε η επίδοση των κλήσεων:

– Στις 24/11 πραγματοποιήθηκε συναυλία για τον εορτασμό των δύο χρόνων της κατάληψης με τα συγκροτήματα Their MethLab και Βραδυφλεγείς: Ανάφλεξη, εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία η οποία υπήρξε η πρώτη απάντηση στην προσπάθεια ποινικοποίησης της παρουσίας κόσμου στους χώρους της κατάληψης.

– Στις 28/11 όπως και κάθε Τρίτη βράδυ συνεχίζουν κανονικά τα ανοιχτά bar της κατάληψης, ενώ επίσης ανοίγει σταθερά και το κινηματικό βιβλιοπωλείο «Ενδοχώρα».

– Στις 29/11 πραγματοποιείται ρεμπέτικο γλέντι με τα Μαλλιά Κουβάρια και πάλι με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους συντρόφων και αλληλέγγυων καθιστώντας πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας στην παρακολούθηση της κατάληψης

– Στις 8/12 πραγματοποιείται συνέλευση που έχει καλέσει η Mundo Nuevo με πολλές ομάδες της πόλης με θέμα την πολιτική προάσπιση της κατάληψης και πρόγραμμα δράσεων.

– Στις 12/12 κυκλοφορεί η προκήρυξη της κατάληψης ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

– Στις 14/12 η Mundo Nuevo φιλοξενεί απεργιακό γλέντι μετά την πρωϊνή διαδήλωση.

– Τυπώνεται η αφίσα της κατάληψης ΚΡΑΤΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΗΜΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ MUNDO NUEVO. Η αφίσα καλεί με φασέτα σε διαδήλωση στις 21/12

– Κυκλοφορούν κείμενα αλληλεγγύης ή/και καλέσματος/στήριξης στην πορεία από: αναρχική ομάδα Πυρανθός (Θεσσαλονίκη), κατάληψη libertatia (Θεσσαλονίκη), αναρχική συνέλευση φοιτητών Quieta Movere (Θεσσαλονίκη), Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (Ελλάδα), Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 (Αθήνα), Κατάληψη Αllerta, αναρχική συλλογικότητα Culumonimbus (Κέρκυρα), στέκι Αντίπνοια (Αθήνα), Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα),
ΕΚΧ «Σχολείο για την Μάθηση της Ελευθερίας» (Θεσσαλονίκη), Πέλοτο (Ξάνθη), Σφήνα – αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος (Θήβα), APL- FAO (Λιουμπιάνα-Σλοβενία)

– Κατόπιν ενημέρωσης που γίνεται από συντρόφους του Μαύρο & Κόκκινο και της ΑΠΟ σε ομάδες που παρακολουθούν τη διεθνή συνάντηση της Διεθνούς των Αναρχικών Ομοσπονδιών στο Λονδίνο (9-10/12) σύντροφοι στη Λιουμπιάνα βάζουν στο πλαίσιο της πορείας τους που πραγματοποιείται στις 14/12 για τις καταλήψεις (Metelkova και Rog) που βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο της καταστολής και την αλληλεγγύη στη Mundo Nuevo.
http://komunal.org/…/455-solidarity-to-mundo-nuevo-squat-th…

– Στις 16/12 πραγματοποιείται μικροφωνική αλληλεγγύης έξω από το κτήριο της κατάληψης στη συμβολή των οδών Φιλίππου & Σιατίστης με σκοπό την ενημέρωση της γειτονιάς και των περίοικων για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της αστυνομίας εναντίον της κατάληψης. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η υποστήριξη της γειτονιάς στο εγχείρημα της κατάληψης και πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να συζητήσουν πάνω σε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

– Στις 17/12 πραγματοποιείται συλλογική κουζίνα στη Mundo Nuevo

– Στις 19/12 πραγματοποιείται συγκέντρωση και μικροφωνική αλληλεγγύης στα Προπύλαια στην Αθήνα μετά από κάλεσμα του τοπικού συντονισμού της Α.Π.Ο.

-Στις 21/12 πραγματοποιούνται μικροφωνικές και συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα και την Πάτρα, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Καμάρα, όπου στήνεται μικροφωνική για αρκετή ώρα ώστε να ενημερωθούν όσοι το επιθυμούν για την κατάληψη αλλά και να εκδηλώσουν την στήριξή τους. Ακολουθεί πορεία προς την Mundo Nuevo με συμμετοχή περίπου 100 ατόμων.

Είχε προηγηθεί η πορεία γειτονιάς για την υπεράσπιση της κατάληψης μετά από συκοφαντικό και ρουφιανίστικο άρθρο σε «ενημερωτικό» portal της πόλης με τη συμμετοχή 100 συντρόφων στις 20 Ιουλίου αλλά και η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που διοργάνωσε η Mundo Nuevo την Άνοιξη (4/4) μετά τις εκκενώσεις καταλήψεων (Ζωγράφου) στην Αθήνα με τη συμμετοχή 300 περίπου συντρόφων.

– Στις 26/12 συνεχίζονται κανονικά τα θεματικά ανοιχτά bar της κατάληψης για την ενίσχυση και περιφρούρηση του χώρου.

Όπως έχουμε γράψει και πρόσφατα η μεθόδευση εναντίον της Mundo Nuevo αποτελεί άλλο ένα κομμάτι στο παζλ καταστολής και τρομοκρατίας που περιγράφει την πολιτική του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης το οποίο εξυπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κρατούντες επιχειρούν να συντρίψουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις σε όλα τα μέτωπα. Η δύναμη μας προκύπτει από τη συγκροτημένη οργανωτική απάντηση, την αλληλεγγύη μεταξύ των υποκειμένων του αγώνα και τον συντονισμό των μετώπων σε μια ακηδεμόνευτη στρατηγική ρήξης με το κράτος, το κεφάλαιο, όλες τις κυβερνήσεις και το σύνολο του πλέγματος εξουσίας που συγκροτεί ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός. Να σπάσουμε τη σιωπή!

Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
& ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣmundoapologismos

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιανουαρίου 3, 2018 by in Αλληλεγγύη,Ανακοινώσεις,Ενημέρωση,ΚΑταστολή.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: