"Μαύρο & Κόκκινο"

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ  ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 4/1 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Τερμίτα στον Βόλο, συλλαμβάνοντας 3 άτομα. Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ, στο χώρο μπήκαν δύο μπουλντόζες της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρείας που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων. Οι συντρόφισσες που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερες αφού ορίστηκε δικάσιμος για 11/5/18 με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταλήψεις ανά τον ελλαδικό χώρο δέχονται ή απειλούνται με καταστολή από το κράτος, το οποίο προφασιζόμενο την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την νομιμότητα επιχειρεί να τσακίσει κάθε κοινωνική-ταξική αντίσταση. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η απειλή εκκένωσης της κατάληψης Allerta, στην Κέρκυρα μετά από το ξαφνικό ενδιαφέρον που εξέφρασε ο δήμος και το Γηροκομείο, ώστε να νοικιάσει το κτήριο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, προκειμένου αυτό με τη σειρά του να το μετατρέψει σε μουσείο.

Η κρατική επίθεση προς τις καταλήψεις, τις δομές αγώνα, τις ταξικές αντιστάσεις, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν είναι ξεκομμένο, μερικό και υπό ειδικές προϋποθέσεις εργαλείο που χρησιμοποιείται απέναντι σε ‘κάποιους’. Είναι η συνολική έκφραση της κρατικής ωμότητας που σήμερα λειτουργούν οι πολιτικοί διαχειριστές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανελ, θέτοντας όπως και όλες οι κυβερνήσεις, ως προτεραιότητα την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων, η ανάπτυξη των οποίων θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις ανατροπής των σχεδιασμένων κράτους και κεφαλαίου.

Οι καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα μέσω της συνολικής τους πρότασης για μια άλλη πολιτική κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση μπορούν να καλλιεργήσουν συνειδήσεις και να συγκροτήσουν τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυναμικές που θα βάλουν ανάχωμα στην επέλαση κράτους-κεφαλαίου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χτυπιούνται από την αστυνομία. Γι’ αυτό κι εμείς δεν υποχωρούμε ούτε βήμα και τις υπερασπιζόμαστε ως απαραίτητο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ,
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη Mundo Nuevo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on Ιανουαρίου 8, 2018 by in Αλληλεγγύη,Ανακοινώσεις,ΚΑταστολή.

Πλοήγηση

Αρέσει σε %d bloggers: